SUPERCărţi online

sâmbătă, septembrie 3

Biogaz - Trei paşi simpli

Există numeroase posibilităţi de a produce energie. Una din cele mai economice şi populare este biogazul. În ţări precum Germania, Anglia, Franţa, Italia, de fapt majoritatea ţărilor din Europa, acest tip de energie este foarte popular. O veste bună pentru cei care se decid pentru acest tip de energie, este că nu este deloc dificil de pus în practică, odată ce ştii exact ceea ce ai de făcut.
Doreşti  biogaz? Citeşte mai mult pentru a te lămuri cum poţi face acest lucru in doar 3 pasi ...
Primul pas, este, depozitarea deşeurilor biodigestibile (resturi alimentare, frunze, iarbă, legume, grăsimi animale, dejecţii animale), într-un recipient închis ermetic. Biogazul este produs într-un proces numit de digestie anaerobă, adică fără aer. Etanşarea este esenţială.
Pasul 2 este cazul în care doriţi să produceţi o cantitate mică de biogaz, puteţi face pur şi simplu un “biodigester de uz casnic”. Resturile alimentare amestecate cu iarbă, pot aproximativ 0,5 mc. gaz metan la fiecare kg de  iarbă. Din fiecare mc. de gaz metan se pot obţine între 1,5 şi 2,2 kW de curent electric, în funcţie de conţinutul de metan. Este important ca  spaţiul de depozitare – containerul -  să nu aibă variaţii mari de temperatură, el funcţionând ideal între 30-38C sau 49-57C.
Pasul 3 este să asiguraţi un spaţiu de colectare a gazului metan. Pentru aducerea gazului metan în locuinţă se vor folosi tevi de fier zincat, iar conectarea la arzător se va face cu furtun  - ca si la gazul de la butelie. Este important să se evite eroarea de a permite aerului sa intre în sistem.
Apoi puteţi savura şi sărbători avantajele biogazului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu